torsdag 7 april 2011

roligare arbetssätt i skolan numera

När jag gick i skolan var det till att läsa böcker och kanske svara på frågor till kapitlet. Speciellt roliga/trevliga böcker har jag inget minne att det var heller.
Nu när mina barn går i skolan får de lära sig på roligare sätt tror jag. När de läst om rymden har varje barn gjort en bok med bilder och text. Matteboken ser rolig ut, läseböckerna ser inbjudande ut och finns som följetång ju duktigare barnen blir på att läsa. De har även fått prova olika experiment och skrivit vad de tror ska hända och vad som verkligen hände med olika saker.
Barnens skola är läxfri men om de inte hinner med vad de ska finns studigården 2-3 ggr i veckan nå´n timme åt gången. där kan de som behöver få extra hjälp.
Om de vill kan de istället få göra extrauppgifter där i nå´t de tycker är intressant. Sonen och ett par till i hans klass har haft estra bild. Han har även gjort en fin historiabok.
Om barnen är sjuka måste de kanske ta hem uppgifter men sällan annars.
Madeleine hade lite att jobba in för hon har varit borta en del med inspelningar av julkalendern. Hon  passade på när hon var tvungen att följa med på Marcus golf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar